Proponowane menu komunijne

 

ZUPA:

- Rosół tradycyjny z marchewką i pietruszką

 

DANIA GŁÓWNE:

( 5 rodzajów mięs, po 1 kaw./os od każdego rodzaju)

- Kurczak gotowany z ryżem w białym sosie z rodzynkami

- Zrazy faszerowane boczkiem wędzonym, cebulką i ogórkiem kiszonym podane w sosie własnym

- Kotlet schabowy w panierce tradycyjnej w asyście kapusty zasmażanej

- Kotlet de volaille z masłem, serem i pieczarkami

- Soczysta karkówka

- Ziemniaki z wody oprószone koperkiem / pietruszką

- Sos pieczeniowy

 

DODATKI OBIADOWE na ciepło i na zimno (warzywa gotowane oraz surówki sezonowe)

 

DESER : (do wyboru)

- Lodowa fantazja -pucharek lodowy z bitą śmietaną (w otoczce sosu deserowego lub z wkładką owocową)

lub Pucharek owocowy z bitą śmietaną

- do deseru podajemy także Ciasta i świeże owoce (które Państwo dostarczają)

-Kawa / Herbata

 

DANIA ZIMNE:

-Filet z Pstrąga królewskiego z warzywami w złocistej galarecie

- Glazurowane roladki z szynki z nadzieniem chrzanowym lub Ruloniki z szynki i sera z sosem chrzanowym

- Kolorowe tymbaliki drobiowe

- Sałatka „Grecka fantazja” lub Mix sałat

- Sałatka (do wyboru) : jarzynowa tradycyjna lub ryżowa z kurczakiem i ananasem lub gyros

- Ryba po grecku lub Pstrąg w zalewie

 

DANIA GORĄCE:

- Udko drobiowe przyprawione orientalnie podane na chrupiącej sałacie

- Polędwiczki w sosie koperkowym lub Gotowany bukiet warzyw

- Wątróbka po wiedeńsku – delikatna wątróbka drobiowa smażona z cebulką i pieczarkami lub Kotlet po wiejsku

 

INNE:

- Pieczywo

- Kawa podawana do deseru, ciast i tortów (mleko, cukier)

 

 

 

 

Hacjenda, Pączewo 34, Wojciech Laskowski, www.hacjenda.com.pl,biuro@hacjenda.com.pl, tel:500 437 996