Proponowane menu weselne

 

-Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

-Toast za Młodą Parę (na środku sali ) lampką wina musującego (dostarczonego w Państwa zakresie)

 

ZUPA:

- Rosół tradycyjny z marchewką i pietruszką

 

DANIA GŁÓWNE:

( 5 rodzajów mięs, po 1 kaw. mięsa / os od każdego rodzaju)

- Kurczak gotowany z ryżem w białym sosie z rodzynkami

- Zrazy faszerowane boczkiem wędzonym, cebulką i ogórkiem kiszonym podane w sosie własnym

- Kotlet schabowy w panierce tradycyjnej w asyście kapusty zasmażanej

- Kotlet de volaille z masłem, serem i pieczarkami

- Soczysta karkówka

- Ziemniaki z wody oprószone koperkiem / pietruszką

- Sos pieczeniowy

 

DODATKI OBIADOWE na ciepło i na zimno ( warzywa gotowane oraz surówki sezonowe )

 

DESER: ( do wyboru):

- Lodowa fantazja – pucharek lodowy z bitą śmietaną ( w otoczce sosu deserowego lub z wkładką owocową )

lub Pucharek owocowy z bitą śmietaną

- do deseru podajemy także Ciasta i świeże owoce (które Państwo dostarczają)

-Kawa / Herbata

 

ZAKĄSKI I DANIA ZIMNE: ( podane do stołu)

-Filet z Pstrąga królewskiego z warzywami w złocistej galarecie

- Glazurowane roladki z szynki z nadzieniem chrzanowym lub Ruloniki z szynki i sera z sosem chrzanowym

- Soczyste klopsiki wieprzowe lub Klopsiki na sucho

- Kolorowe tymbaliki drobiowe

- Sałatka „Grecka fantazja” lub Mix sałat

- Sałatka ( do wyboru) : jarzynowa tradycyjna lub ryżowa z kurczakiem i ananasem lub gyros

-Ryba po grecku ( o smaku słodko-kwaśnym)

- Kompozycja śledzi w 2 smakach : śledź bałtycki w oliwie z ziołami oraz śledź zwijany z papryką, ogórkiem i cebulką

- Pstrąg w zalewie lub Kęski kurczaka w zalewie egzotycznej

 

 

Godz. 22.00

Wjazd z TORTEM WESELNYM na środek sali

(poczęstunek Gości przez Parę Młodą tortem, który Państwo dostarczyliście)

 

 

 

KULINARNA NIESPODZIANKA WIECZORU (poczęstunek na środku Sali):

- Łosoś Norweski zapiekany z sosem z nutką pora w towarzystwie warzyw królewskich w asyście płonących fontann

 

 

DANIA GORĄCE: (Kolacja serwowana do stołu sukcesywnie)

- Udko drobiowe przyprawione orientalnie podane na chrupiącej sałacie

-Polędwiczki w sosie koperkowym lub Gotowany bukiet warzyw z kiełbaską

- Wątróbka po wiedeńsku – delikatna wątróbka drobiowa smażona z cebulką i pieczarkami

- Strogonow drobiowy lub Flaki

- Barszcz czerwony (gotowany na wędzonym żebrze)

- Rosół czysty

 

INNE:

- Pieczywo

- Kawa podawana do deseru, ciast i tortu weselnego (mleko, cukier)

- Kawa, herbata na życzenie

 

 

POPRAWINY ROZPOCZYNAMY OBIADEM

Serwujemy:

- Żurek staropolski z białą kiełbasą

- Ziemniaki z sosem pieczeniowym

- Kotlet schabowy „pod pierzynką” – z pieczarkami i cebulką zapiekany żółtym serem

oraz

Potrawy z wesela (podawane na zimno i gorąco)

 

 

 

Hacjenda, Pączewo 34, Wojciech Laskowski biuro@hacjenca.com.pl tel 500 437 966